Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,091.10
BTC/USDT
62,738.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

'Bayırbucak'ta DAEŞ yok, Türkmenler var'

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Bayırbucak Türkmen bölgesinde DAEŞ terör örgütüne ait hiçbir unsurun söz konusu olmadığını bildirdi.

Halit Demir  | 27.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
'Bayırbucak'ta DAEŞ yok, Türkmenler var'

Hatay

HATAY

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarla ilgili Hatay'ın Yayladağı ilçesinde temaslarda bulundu. Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, devam eden orantısız savaşta Bayırbucak Türkmenlerinin yardımlarının koordinasyonunu sağladıklarını söyledi.

Sınırdan top ve silah seslerinin rahatlıkla duyulduğunu belirten Akar, şöyle konuştu:

"Terör örgütü DAEŞ ile mücadele adı altında başlatılan bir çatışma var ama biz de kendi istihbarat kaynaklarımızdan biliyoruz ki orada DAEŞ terör örgütüne ait hiçbir unsur söz konusu değildir. Burada hedef alınan, Bayurbucak Türkmen kardeşlerimizdir. Biz onlara ilk başta dualarımızda Allah'ın yardım etmesini talep ediyoruz. Türk milletinin merhamet elini sınırın öbür tarafında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize uzatarak, yardım etmek istiyoruz. Yaklaşık 5 yıldan beri sınırın sıfır noktasından, 12 noktadan Suriye'nin içlerine kadar insani yardım malzemesi gönderiyoruz. İnsanların yaşamaları için her türlü yardımı yapıyoruz. Burada hiçbir ayrım yapmadan yardımlarımıza devam ediyoruz. Türk kardeşlerimize olduğu gibi Kürtlere, Araplara, Süryanilere, Keldanilere, ayırmadan hepsine yardımlarımızı ulaştırıyoruz."

"Yardımlarımıza 10 günden bu yana hız verdik"

Havanın soğumasıyla Suriye tarafında bulunan çadır kentlerde ısınmayla ilgili sorunun da ortaya çıktığına dikkati çeken Akar, şöyle devam etti:

"Çocukların süt, çocuk bezi gibi ihtiyaçları var. Kadınlar hijyen malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Yardımlarımıza 10 günden bu yana hız verdik. Yaklaşan kış şartlarına da uyumlu şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Halkımızdan da hayat mücadelesi veren kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Türk Kızılayına her türlü ihtiyaç malzemesini ayni ve nakdi ulaştırmalarını istiyoruz.

Muhabir: Halit Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın