Spor, voleybol

DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde sezon açılıyor

Voleybolda, Türkiye'yi Halkbank, Ziraat Bankası ve Arkas Spor'un temsil edeceği DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 2015-2016 sezonu, bu hafta yapılacak maçlarla başlayacak.

02.11.2015 - Güncelleme : 02.11.2015
DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde sezon açılıyor

Ankara

ANKARA

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde, 2015-2016 sezonu, bu hafta yapılacak maçlarla başlayacak.

Dörderli 6 grupta 28 takımın mücadele edeceği ligde Türkiye, Halkbank, Ziraat Bankası ve Arkas Spor olmak üzere 3 takımla temsil edilecek.

A Grubu'nda yer alan Arkas Spor, Almanya'nın Berlin Recycling Volley, Bulgaristan'ın Marek Union ve Rusya'nın Belogorie Belgorod, B Grubu'ndaki Ziraat Bankası, Fransa'dan Paris Volley, Rusya'dan Dinamo Moskova ve Almanya'dan VfB Friedrichshafen, D Grubu'ndaki Halkbank ise Avusturya'nın Hypo Tirol Innsbruck, Rusya'nın Zenit Kazan ve Karadağ'ın Budvanska Rivijera takımıyla, gruptan çıkma mücadelesi verecek.  

Arkas Spor'un 5. kez katılacağı ligde Halkbank, 3'üncü sezonunu geçirecek. Ziraat Bankası ise kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Avrupa'nın en güçlü takımlarının yer aldığı zorlu ligde, kupa, bugüne kadar Türkiye'ye gelmese de Arkas Spor ile Halkbank, daha önce dörtlü finale yükselme başarısı göstermişti.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.